Att paddla SUP stand up paddleboard är inte speciellt svårt. Här redogör vi hur du bäst skall göra för att komma igång.

Balans
För att få bästa balans så placerar vi fötterna axelbrett straxt bakom mitten på brädan (handtaget som finns i brädan är en bra utgångspunkt), tårna ska vara riktade framåt. Böj lätt på benen för att kunna vara rörlig och kunna parera eventuella rörelser från vattnet. Känns det ostabilt går det bra att börja ståendes på knä vid samma placering på brädan.

Paddel
Paddeln är en ensidig och skall vara kroppslängd + ca 20-30cm, vi paddlar på en sida i taget och höger hand skall vara längst upp när vi paddlar på vänster sida, vänster hand placeras då ca 80-100cm nedanför.

Placera paddeln långt fram i vattnet och tryck översta handen framåt och drag nedersta handen bakåt. Paddeln skall sättas i vattnet så rakt som möjligt för att undvika att brädan svänger, annars paddlar vi ca 3-4 paddeltag på ena sidan för att sedan paddla på andra sidan.

Teknik - Svänga smidigt
För att svänga så finns 2 st varianter, den lite stadigare varianten så paddlar vi framåt på ena sidan av brädan och paddlar bakåt på andra sidan. Den snabbare varianten så flyttar vi oss längre bak på brädan och paddlar bara på ena sidan. Ju längre bak på brädan du står desto snabbare svänger brädan.

För att få stopp på din SUP så sätter du i paddeln som en broms - eller i värsta fall så kastar du dig i vattnet :-)

 

Om paddlasup.se

Hyr ut Stand Up Paddleboard (SUP)

Företagsevent

Kompisgäng

Föreningar

SUP Yoga

 

Kontakta oss

Telefon: 070-6080012

E-mail: info@paddlasup.se

Småbåtshamnen

Båtsmansgatan, Örebro

Boka här

 

Öppettider

Våra öppettider varierar beroende på aktivitet och sällskap.

Vi anpassar oss efter dig som kund. Välkommen att kontakta oss för mer info.

 

Övrig information

Hos oss kan du hyra Stand Up Paddleboard, med eller utan instruktör. Vi har dessutom SUP-yoga, nybörjarpaddling och äventyrspaddlingar. Totalt har vi 30 st SUP-brädor för och kan därmed ta emot större sällskap för företags- och föreningsevent. Boka din kickoff hos oss! Även försäljning av utrustning. 

Alla kan paddla SUP utan att trilla i vattnet. Är du intresserad kontakta oss!